ÖNDER VAKFINA ANLAMLI ZİYARET
Başkent Platformu Genel Başkanı ve Kırgızistan-Türkiye Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Kurt, Önder Vakfı Başkanı S.Said Vargün’e ziyaret.
Ankara (Sivil İnisiyatif) – Önder Vakfı Başkanı S. Said Vargün’ü vakıfta ziyaret eden Kırgızistan-Türkiye Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Kurt ve beraberindeki heyet, Kurt’un Kırgızistan’dan getirmiş olduğu Kırgızların ata babalarına ait mirası milli kıyafeti çapan ve kalpak giydirdi.
Vakıf başkanı Vargün, Kurt’a ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade ederek bugün burada bu ziyaretin ahde vefa açısından çok önem arz ettiğini belirterek bu ziyareti anlamlı bulduğunu söyledi.
Vargün, daha sonra Kurt ve beraberindeki heyete Vakfını ve yapmış oldukları hizmetler hakkında bilgi verdi.
Satılmış Said Vargün, “Hiçbir karşılık ve menfaat beklemeksizin sadece insana insan olduğu için hep insan yetiştirme gayretinde oldum.”
Satılmış Said Vargün, 1971 yılında Ankara İlahiyat Fakültesinden mezun olduğum günden bu yana hiçbir karşılık ve menfaat beklemeksizin sadece insana insan olduğu için hep insan yetiştirme gayretinde oldum. Öğretmenlik yaptığım dönemlerde öğrenciler başta olmak üzere daha sonra Altındağ ve çevre bölgesindeki öğrencileri sadece ahlaki değil beşeri özelliklerini de geliştirmeleri topluma, ülkesine faydalı evlatlar olmaları için gelimden geldiğince onları yetiştirmeye çalıştım. Daha sonra faaliyetler büyüdükçe 1988 yılında Önder İlim Kültür ve Sosyal Hizmet Vakfını kurarak arkadaşlarımızla çalışmalarımıza bu çatı altında devam ettik. Siz değerli dostlarıma vakfımızın şuan ki çalışmalarını anlatmak isterim.
Önder İlim Kültür ve Sosyal Hizmet Vakfı, 10 Şubat 1988 tarihinde 12 mütevelli üyesi ile Battalgazi Mah. Selçuk Cad. No:152 Ankara adresinde kurulmuş, 1989 yılında Vakfımızın ilk kütüphanesi,1992 yılında Battalgazi mahallesinde 2. kütüphanesi kurulmuştur. 1993 yılında 60 kişi kapasiteli Önder Çıraklık Merkezi kurulmuştur. 2003 senesinde Önder Vakfı Spor Lokali açılmıştır. Şu an Vakıf Merkezi, Kütüphanemiz ve Gençlik Merkeziyle Önder Mahallesi Selçuk Caddesi No:4/4-6 adresinde en verimli şekliyle hizmetine devam etmektedir.
Vakıf, Milli ve ahlaki değerimize bağlı insan yetiştirmek gayesi ile toplumun yaşam, duyarlılık, eğitim, sorumluluk, hizmet bilincini ve kalitesini yükseltecek kişilerle, hayati, iktisadi ve içtimai ihtiyaçları karşılayıp aralardaki birlik ve beraberliği temin edici her türlü faaliyette bulunmak. Sosyal hizmet ihtiyaç gurupları olan kadın, çocuk, genç , yaşlı ve özürlülerin mutluluğunu daima göz önünde tutarak hareket etmek. Bunu sağlamak için insana yatırım yapmak. Üyelerin ve Sosyal Hizmet ihtiyaç guruplarının ihtiyaçlarını karşılamak. Bu doğrultuda her türlü yeniliğe açık olmak, yeni projeler üretmektedir.
Vakfımız imkânlarına göre talebelere karşılıksız burs ve kredi temin eder.Fakir, yoksul, acil hasta, ihtiyar ve kimsesiz olanlara her yönüyle muhtaç durumda olanlara, ölüm, doğum, sünnet, evlenme, tahsil, hastalık, kaza, deprem, afet ve benzeri çeşitli olaylardan meydana gelen ihtiyaçlara imkân nispetinde ayni ve nakdi yardımda bulunur. Kütüphane ve internet tesis eder.
Önder Vakfı Kütüphanesi 15.000 adet kitap ile 200 m² bir alan içinde hizmetini devam ettirmektedir. 1989 yılından beri kütüphanecilik hizmetini aralıksız devam ettirmektedir..
İlköğretim ve ortaöğretim alanında benzeri bulunmaya kütüphanemiz yaklaşık olarak on ilköğretim ve beş ortaöğretimin merkezinde bulunup bu okullara maksimum şekilde faydalı olmaktadır.
12 bilgisayarlı internet hizmeti ile desteklenen kütüphanemizle öğrenciler istediği araştırmayı ve ödevi kolayca bulabilmektedir.
Printer (Yazıcı) imkanı ile internetten ve bilgisayar üzerinden, fotokopi imkanı ile kitaplardan bilgi edinilmeyi kolaylaştırmıştır.
Eğitimi ve öğretimi destekleme maksatlı öğrencilere burs, kurs verilmektedir. Bölgemizde bulunan yabancı uyruklu yetişkin kişilere dil kursu, mesleki edindirme kursları (terzilik, kuaförlük) tertip edilmektedir.
Bölgemizde bulunan yabancı uyruklu ilkokul seviyesindeki öğrencilere ilkokul eğitimi verilmektedir. Bunlara öncelikle dil öğretimi verilerek topluma adaptasyonu sağlanmakta ve örgün eğitimlerine devam ettirilmektedir.
Her öğretim yılı başında kırtasiye yardımları yapılmakta, muhtaç olan öğrencileri giydirme devam edilmektedir.
İlköğretim ve orta öğretim öğrencilerin kişisel, psikolojik ve sosyal gelişimi için yaz tatili döneminde “yaz okulu” kış döneminde "kış okulu" düzenlenmektedir.
Ayrıca şehir içi ve şehir dışı geziler, piknikler, seminerler, programlar tertip etmektedir.
Ülke insanımızın asırlardır aşina olduğu, bir arada huzurla yaşama ve birbirinin derdiyle hemhal olabilme kültürünü, Platform tarafından, sivil örgütlülük alanına taşıyarak, sivil demokrasinin oluşmasına çok büyük katkı sağlamıştır.
Başkent Platformu “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın“ misyonuna inanmış; 1200 ü aşkın birçok kardeş dernek, vakıf, federasyon, Konfederasyon temsilcilikleri ile birlikte ortak çalışmalar yürütülmekte ve işbirliği yapmaktadır.
Talep Görüş Bildir